De La Rosa en Kiesa derde rijders in Turkije

[photo1]Pedro de la Rosa en Nicolas Kiesa zullen respectievelijk voor McLaren en Jordan derde coureurs zijn tijdens de Grand-Prix van Turkije. De La Rosa krijgt de voorkeur boven Alexander Wurz terwijl Nicolas Kiesa mag rijden omdat de Turk Can Artam een aanbod van Jordan weigerde.

De La Rosa, die dit seizoen één Grand-Prix reed als vervanger van Juan Pablo Montoya, zal zich met name bezig houden met de banden. Wurz was de afgelopen twee Grand-Prix in Hongarije en Duitsland nog derde coureur maar moet nu toekijken.

Nicolas Kiesa mag tot zijn eigen verrassing tot de rest van het seizoen aantreden als derde coureur. Jordan wilde aanvankelijk de Turk Can Artam inzetten, Artam voelde er echter niets voor om als publiekslieveling zijn Formule 1 debuut te maken. De Turk wacht liever op een serieuze kans waarbij hij zijn Formule 1 debuut mag maken.

Kiesa, voormalig teamgenoot van Jos Verstappen bij Minardi, wist de afgelopen Grand-Prix nog niet te imponeren als derde coureur. Jordan kan de muntjes van Kiesa goed gebruiken en Kiesa is er alles aangelegen om dit seizoen alsnog indruk te maken.

Voor de Nederlander Nicky Pastorelli, die ook bij Jordan onder contract staat, betekend dit dat hij dit seizoen niet als derde coureur in actie zal komen. De Nederlander had nog een kleine hoop, de kans bestond dat Pastorelli zou mogen rijden als er zich geen betalende coureur zou melden. Pastorelli is aan het einde van dit jaar nog wel enkele testsessies beloofd. Jordan zal Pastorelli zeer waarschijnlijk tijdens de grote Formule 1 test op Monza van 23 tot 26 augustus inzetten.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading