De laatste vrije stoeltjes

Nu HRT Narain Karthikeyan heeft vast geled zijn er nog maar drie vrije stoeltjes voor 2011. Force India heeft beide coureurs nog niet bevestigd en HRT heeft nog één stoel vrij.

Adrian Sutil lijkt vrijwel zeker te zijn bij Force India, zijn teamgenoot wordt of Nico Hulkenberg of Paul di Resta. Di Resta staat er op dit moment het beste voor. Tonio Liuzzi heeft nog een doorlopend contract met Force India, dit wil het team echter afkopen voor een bedrag van ruim 2 miljoen Euro.

Bij HRT lijk het vooral om de Euro’s te draaien. Naar verliudt betaalde Karthikeyan 8 miljoen voor zijn stoeltje, het Spaanse team wil van haar tweede coureur ook miljoenen zien, hier draait teambaas Colin Kolles niet omheen:
“Natuurlijk is het geld voor ons belangrijk, daar maak ik geen geheim van. We moeten ons budget sluitend krijgen. Maar wij zijn niet de enige, of denk je dat Pastor Maldonado en Sergio Perez zomaar bij Williams en Sauber terecht zijn gekomen?”

Bij HRT wordt in ieder geval de Italiaan Davide Valsecchi genoemd. Deze 23-jarige coureur maakte een zeer goede indruk in tests met HRT. Kolles is ook zeer gecharmeerd van Valsecchi, grote vraag is of de Italiaan voldoende sponsorgeld heeft. Valesecchi kan sturen, vorig jaar werd hij Aziatisch GP2-kampioen. Ook de Japanner Sakon Yamamoto die vorig jaar bij HRT reed is nog in de race. Tenslotte wordt ook Tonio Liuzzi genoemd bij HRT, hij zou zich met de mogelijke afkoopsom van Force India en enkele persoonlijke sponsoren in kunnen kopen bij het kleine Spaanse team. Het grote voordeel van Liuzzi is dat hij recente Formule 1 – ervaring heeft, dit zou HRT vooruit kunnen helpen.

Toch blijft het koffiedik kijken, het kan zomaar kunnen dat HRT met een hele andere coureur op de proppen komt. Het draait immers allemaal om de Euro’s.