De meeste races ooit bij het nieuwe F1-seizoen

Het laatste seizoen van 2022 is helemaal afgesloten. Oftewel, het is tijd om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen. Formule 1 2023 begint in Bahrein en zal afgesloten worden in Abu Dhabi. In totaal wordt er op 23 verschillende plaatsen geracet, wat een recordaantal is tot nu toe. In het verleden hebben er namelijk nooit meer dan 22 races op de kalender gestaan. Sport gokken op al deze races zal mogelijk zijn bij verscheidene online casino’s.

Ook in Nederland mogen we de racers weer verwelkomen, want op 27 augustus zal er wederom op het Circuit in Zandvoort gereden worden. Dit zal de eerste race na de zomerstop zijn. Verder zullen er nog op een aantal nieuwe locaties geracet worden, waar FIA-president Mohammed Ben Sulayem erg tevreden mee eens. Volgens hem is dit een teken van goed beheer van de sport door de FIA.

Speculaties over nieuwe records

Afgelopen jaar was een goed jaar voor Formule 1. Max Verstappen wist het voor elkaar te krijgen om meerdere races te winnen en daarmee het record voor de meeste overwinningen te behalen. Ook Red Bull Racing zette een nieuw record voor de meeste opeenvolgende finishes in de top twee.

Dit jaar kan er weer een hoop gebeuren. Het opzienbarendste record dat verbroken kan worden is het aantal wereldtitels van een coureur. Lewis Hamilton heeft op het moment zeven wereldtitels op zijn naam staan, maar het is het afgelopen jaar niet gelukt om zijn achtste te behalen en daarmee een nieuw record te zetten. Dit jaar krijgt hij daar opnieuw de kans voor.

Bovendien krijgt Verstappen een nieuwe kans om de meeste podiumplaatsen in een seizoen te pakken. In 2021 heeft hij een nieuw record gezet nadat hij achttien keer op het podium terecht kwam. Het is hem niet gelukt om dit in 2022 te evenaren, maar misschien dat hij dit jaar meer geluk heeft. Ook wordt het afwachten of Verstappen zijn record van de meeste overwinningen in een seizoen kan behouden. Ferrari en Mercedes hopen Red Bull dit jaar namelijk uit te kunnen dagen voor de titel.

Gokken op Formule 1

De populariteit van Formule 1 is in de afgelopen jaren enorm gestegen. Dit geldt ook voor Nederland, waar het aantal Nederlandse kijkers in 2021 met maar liefst 81% toenam. Wereldwijd kijken er zelfs zo’n 70 miljoen mensen naar elke race. Deze toename in populariteit heeft ervoor gezorgd dat ook steeds meer mensen gaan inzetten om Formule 1.

Nederlanders gokken al jaren graag op sportwedstrijden. Voorheen kon dit niet legaal, maar sinds de Wet op kansspelen is dit legaal om te doen bij bookmakers met een vergunning. Vaak kan dit ook nog eens met een online gokken bonus. Op een goksite kunnen verschillende weddenschappen afgesloten worden voor allerlei verschillende sporten. Voetbal is altijd de populairste sport geweest, maar ook Formule 1 begint nu steeds meer gokkers aan te trekken.

Bij zo’n weddenschap gaat het niet altijd alleen om wie de wedstrijd zal winnen. Nee, het kan veel spannender. Bij veel bookmakers kun je namelijk ook kiezen wie het podium zullen behalen of welk van de twee gekozen coureurs sneller is.