De Minardi rijschool

[photo1]Minardi had het vanmorgen erg druk, Jos Verstappen reed 32 ronden terwijl zijn Deense teamgenoot Nicolas Kiesa er 29 reed. Beide coureurs werkten aan het afstellen van beide bolides voor de Grand-Prix van Italië. Beide coureurs maakten progressie, het team was dan ook optimistisch toen de kwalificatie begon.

Beide Minardi coureurs gingen als eerste naar buiten en gingen tot het maximale. Jos Verstappen haalde een mooie 17e plek, Nicolas Kiesa was op weg naar een mooie tijd, toen hij een “moment” beleefde in de Ascari chicane kon hij het echter helaas vergeten. Minardi is erg tevreden, zeker omdat met Marc Gené erbij, 8 van de 20 huidige Formule 1 coureurs ooit voor Minardi reden.

Jos Verstappen
“Een fantastische rondetijd, veel sneller dan vanmorgen. De bolide voelde goed aan en kon goed pushen. Het was zeker een van mijn beste ronden van dit jaar, we leren dus nog steeds. Ik ben erg blij wat we vandaag hebben gedaan, hopelijk kunnen we morgen zo doorgaan.”

[photo2]Nicolas Kiesa
“Toen ik in bocht 1 aan kwam voelde de remmen goed aan, ik remde maar remde te vroeg, hierdoor verloor ik veel tijd. Het was pas het begin van het rondje dus dat nog goed te maken, de tweede sector was goed. Toen ik in de Ascari chicane belande stuurde ik auto in juist positie voor het uitkomen van de chicane. Ik heb hier het hele weekend 97/98% gas gegeven, vandaag moest het nog sneller, ik wilde 100% proberen. Helaas begon de auto bij het uitkomen te glijden. Ik kon het gelukkig opvangen, en verloor niet teveel tijd. Helaas verloor door de lagere snelheid veel tijd op het rechte stuk. Maar goed kwalificeren gaat over kansen pakken, ik had deze kans moeten pakken. Ik heb enorm hard gewerkt, ik zo graag een goede ronde willen tijden!”

Paul Stoddart – teambaas
“Een weekend waarbij 40% van de coureurs ooit voor Minardi reden ben ik tevreden met de resultaten van het team. Het is jammer voor Kiesa, hij als hij geen groot moment had in de Ascari chicane voor verschillende coureurs kunnen eindigen. Hopelijk kunnen we morgen bouwen op de 17e en 19e positie.”

Loading