De nieuwe regels voor 2010

Volgend seizoen mogen er maximum 26 auto’s op de grid staan. Dat heeft de FIA gisteren bekend gemaakt. Er mogen dus in 2010 drie nieuwe teams toetreden tot de Formule 1.

Op 12 juni wordt de deelnemerslijst voor 2010 bekend gemaakt.

De FIA heeft ook beslist dat vanaf volgend jaar het minimumgewicht van een Formule 1- wagen 620 kg. moet bedragen. Dit is vijftien kilogram meer dan de huidige 605 kg. De FIA heeft deze beslissing genomen om ervoor te zorgen dat zware coureurs geen nadeel hebben.

Vanaf volgend seizoen is namelijk het KERS-systeem verplicht en dat brengt extra gewicht met zich mee. Grote rijders zoals BMW-coureur Robert Kubica had er dit jaar al last van. De BMW-coureur racete dit jaar nog maar één keer met KERS omdat het toegenomen gewicht hem beliet om met de balast te experimenteren om de balans van zijn auto te verbeteren.

Daarnaast mag er vanaf 2010 tijdens de pitstops niet meer bijgetankt worden. Deze regel wordt ingevoerd om kosten te besparen voor de tankinstallaties. Tevens spoort het de ingenieurs aan tot het ontwikkelen van effectieve brandstoffen.

Ook heeft de FIA laten weten dat er vanaf volgend jaar een verbod komt op het gebruik van bandenverwarmers.

Loading