De zondag van de teams

[photo1]McLaren
De race ging niet helemaal volgens het script van McLaren. Bij de start werden beide McLaren coureurs al voorbij gereden door Felipe Massa. Hamilton kreeg vervolgens nog een lekke band, hij eindigde hierdoor slechts als vijfde. Hamilton is nog leider in de WK-stand maar had hier veel beter kunnen scoren.

Kovalainen pakte zijn eerste overwinning.

Toyota
Een hele mooie tweede plek voor Timo Glock. Trulli eindigde als 7e en was ook tevreden: “De auto is de hele race snel geweest.”

Ferrari
Enorme teleurstelling bij Massa na de race, de Braziliaan deed alles goed en leek te gaan winnen. De motor van de Ferrari F2008 ging zonder waarschuwing drie ronden voor het einde in rook op.
“Misschien reed Massa wel zijn beste race uit zijn loopbaan tot nu toe”, aldus teambaas Stefano Domenicalli.

Raikkonen was het hele weekend niet de snelste. De Fin hield de schade beperkt met een derde plek. Raikkonen liet ook zien dat de F2008 altijd erg snel is in de laatste paar ronden van een race.

Renault
Een goed weekend voor het Franse team, Alonso eindigde als vierde. Piquet pakte opnieuw punten met een 6e plek.

BMW Sauber
BMW Sauber was eens niet het beste team achter Ferrari en McLaren. Vandaag waren ook de Toyota’s en Renault’s sterker. Kubica eindigde als 8e en haalde daarmee 1 punt.
“We zijn hier langzaam geweest, we moeten uitzoeken waarom”, was de reactie van Kubica na de race.
Heidfeld eindigde als 10e.

Red Bull
Een teleurstellend weekend voor Red Bull. Geen WK-punten en Renault en Toyota die het team in het constructeurskampioenschap passeren. Dat kan het team aan het einde van het seizoen miljoenen gaan kosten. Webber eindigde als 9e, 10 seconden achter Kubica op plek 8.
“Hopelijk waren we alleen hier wat trager en kunnen we in Valencia terug slaan”, aldus Webber.

Honda
Honda eindigde de race maar had opnieuw de snelheid niet. Button bleef Barrichello voor.

Williams
Ook bij Williams was er weinig reden tot lachen. Nakajima bleef Rosberg voor maar punten zaten er wederom niet in.

Force India F1
Adrian Sutil viel uit nadat zijn remmen problemen gaven waardoor zelfs zijn band lek raakte. Fisichella eindigde als 15e en bleef daarmee Barrichello in de Honda voor. Toch was Fisichella niet tevreden: “We hebben een sprong voorwaarts nodig.”

Scuderia Toro Rosso
Een slechter weekend had Sebastian Vettel niet kunnen hebben. Dat begon met betrouwbaarheidsproblemen op vrijdag. In de race maakte Vettel in de 1e ronde al een fout waardoor hij veel posities verloor. Vervolgens reed hij kansloos rond en viel hij uit nadat zijn motor te warm werd na een slechte uitgevoerde pitstop.

Ook de pitstops van Bourdais gingen niet goed, de Fransman moest zelfs eenmaal extra naar binnen komen.
“Er mogen geen excuses zijn, dit was een zeer slecht weekend van het gehele team”, aldus teambaas Franz Tost.

Loading