Deense fans gaan Kiesa helpen

[photo1]Nicolas Kiesa reed vorig seizoen enkele Grand-Prix voor Minardi, sinds de Grand-Prix van Japan hebben we bijna niets meer van de Deen vernomen. Lange tijd was de Deen in gesprek met Jordan en Minardi, Kiesa had echter het geld niet om daar een derde bolide te kunnen besturen.

De Deense fans laten het er echter bij zitten, ze gaan geld inzamelen om Kiesa alsnog de Formule 1 in te helpen. De fans hebben het idee van Justin Wilson en Zsolt Baumgartner gekopieerd, volgens de manager van Kiesa is er 3 miljoen Euro nodig om Kiesa dit jaar enkele keren in een derde bolide in actie te zien.

“Ik ben heel erg blij met de steun van mijn fans”, aldus Nicolas Kiesa. “Het is niet makkelijk als je uit een klein land zoals Denemarken komt, we hebben van alles geprobeerd maar het is nog niet gelukt om het geld bij elkaar te krijgen. De fans zijn misschien wel mijn laatste hoop.”

Minardi heeft inmiddels Bas Leinders voor de derde bolide, teambaas Paul Stoddart heeft echter laten weten dat er voor Nicolas Kiesa altijd een plekje zal zijn.