Di Grassi over Formule 1

[photo1]Lucas di Grassi lijkt dichtbij een Renault F1 stoeltje te zijn voor volgend jaar. Het lijkt erop dat Di Grassi een goede kans heeft om de vervanger te worden van Nelson Piquet, zijn positie staat onder druk.

“Ik weet niet wat ik volgend jaar ga doen”, aldus Lucas di Grassi. “Ik heb nog niet met Renault gesproken over volgend jaar. Wel hebben ze me laten weten zeer tevreden te zijn over mijn testprestaties in de Formule 1 en resultaten in de GP2.”

Bij Renault zijn zowel Fernando Alonso als Nelson Piquet nog niet bevestigt voor volgend jaar. Renault wil Alonso graag behouden, over Piquet is het team minder duidelijk. Volgens geruchten zou Di Grassi zijn landgenoot Piquet volgend seizoen wel eens kunnen gaan vervangen.

“Ik denk dat ik alleen een kans heb om racecoureur te worden als Piquet het team verlaat. Als Alonso weg gaat dan zal het team geen twee rookies inzetten. Het team zal niet voor Nelson Piquet en mij kiezen, we hebben veel te weinig ervaring. Voor een topteam als Renault is dit een keuze dit niet mogelijk is. Het dus afwachten wat de toekomst brengt”

Di Grassi maakte grote indruk in de GP2. De Braziliaan stapte halverwege het seizoen in, won 3 races, en eindigde alsnog als 3e in het kampioenschap. In 2007 verloor Di Grassi de titel nipt aan Timo Glock.

“Ik heb dit jaar besloten halverwege het jaar terug te komen in GP2. Ik was derde coureur bij Renault, maar tegenwoordig test je als derde coureur maar 6 of 7 dagen per jaar. Ik wilde terug naar de GP2, daar kan ik racen en laten zien wat ik kan. Het houdt me fit en ik kan tevens mezelf laten zien dat ik graag de Formule 1 in wil.”

“De coureurskeuze is niet aan mij maar aan Flavio Briatore. Hoe ik over Nelson Piquet denk? Hij heeft het zeker aan het begin van het jaar erg moeilijk gehad. Bij de tests vorig jaar was hij snel, maar races zijn races en dat is anders. Hij heeft ook te maken met druk, ik ben benieuwd hoe hij hier de laatste drie Grand-Prix mee om zal gaan.”