Di Montezemolo vs. Ecclestone

[photo1]Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone en Ferrari baas Luca di Montezemelo zijn elkaar deze verbaal in de haren gevlogen in de krant The Times. Di Montezemelo liet zich aan het begin van de week kritisch uit over Ecclestone, Ecclestone reageerde vandaag.

“Is het normaal dat we geen race hebben in Amerika?”, aldus Di Montezemelo. “Is het normaal dat wij uit de krant moeten vernemen dat er geen Grand-Prix van Canada meer is? Is het normaal dat sponsoren de kleine – en middelgrote teams verlaten? Is het normaal dat we enorm veel geld betalen voor onze hospitality units? Is het normaal dat wij geen inspraak krijgen bij de vorming van de kalender? Ik denk dat het eens tijd wordt dat Ecclestone ermee op houdt.”

Ecclestone zette de zaken vandaag op scherp: “Meneer Di Montzemelo is zeker dat extra geld vergeten dat Ferrari de afgelopen jaren heeft gekregen. De algemene hulp die ze krijgen voor de Formule 1. Ze weten zelf wel hoeveel ze krijgen. Ze krijgen ongeveer 60 miljoen Euro meer dan ieder ander team. Als zij de constructeurstitel winnen zoals ze dit jaar hebben gedaan krijgen ze 60 miljoen Euro meer dan als McLaren de titel zou winnen.”

Ecclestone besloot de 60 miljoen Euro enkele jaren geleden jaarlijks aan Ferrari uit te keren als ze trouwen bleven aan de Formule 1. Ferrari dreigde met andere Formule 1 – teams een eigen raceklasse te gaan opstarten en de Formule 1 te verlaten. Ferrari ging met het jaarlijkse extra geld overstag en bleef de Formule 1 trouw. Alle andere teams besloten vervolgens een voor een zich ook bij de Formule 1 aan te sluiten.

“In plaats van te zeuren zou Di Montezemelo dat extra geld nu onder de andere teams moeten verdelen”, aldus Ecclestone. “Di Montezemelo zou eens meer contact hebben met de mensen in zijn bedrijf. Dat doet hij niet, hij gedraagd zich enkel als een woordvoerder.”

Ecclestone en Di Montezemelo zijn geen vrienden, beide heren vlogen elkaar al eerder in diverse media verbaal in de haren.

PG