Di Resta: “Ik verdiende stoeltje Vettel”

[photo1]Paul di Rista vindt dat hij het stoeltje verdient wat Sebastian Vettel dit seizoen bij Scuderia Toro Rosso heeft gekregen. Di Resta rijdt momenteel DTM, de 22-jarige Schot werd twee jaar geleden Euro-F3 kampioen door onder andere Sebastian Vettel te verslaan.

“Het verbaast me niet dat Vettel nu Formule 1 rijdt”, aldus Di Resta. “Maar hij had niet in de Formule 1 mogen komen voor mij. Je kan niet ontkennen dat er veel politiek is in de Formule 1. Ik ben nog jong, maar ik kan niet rustig wachten totdat ik een plek krijg in de Formule 1. Als ik voor mijn 25e niet in de Formule 1 zit dan ben ik realistisch genoeg om te beseffen dat ik uitgerangeerd ben.”

Volgens Di Resta profiteert Vettel ook van Duitse nationaliteit. Di Resta meent dat het met een Schotse nationaliteit moeilijker is om in de Formule 1 te geraken dan met een Duitse.

“Maar ik blijf hard werken om de Formule 1 te halen. Ik rijd nu DTM, als ik dat kampioenschap win heb ik nog kans.”

Di Rest liet in de Formule 3 en ook in zijn diverse Formule 1 – tests een goede indruk achter. Toch is de Schot nooit echt serieus in beeld geweest om Grand-Prix coureur te worden. Di Resta maakte enige tijd uit van het talentenprogramma van Renault, Vettel kreeg al heel vroeg in zijn carrière steun van Red Bull en later ook van BMW.