Di Resta in actie voor McLaren

[photo1]Paul di Resta zal vandaag en morgen op het circuit van Silverstone voor McLaren testen. De 22-jarige Schot staat momenteel bij Mercedes-Benz onder contract en rijdt DTM.

Officieel mogen de Formule 1 – teams niet testen. Alleen voor jonge talenten die nog niet genoeg kilometers hebben gemaakt is er een uitzonderingsregel. Di resta valt onder deze regel.

Di Resta werd vorig jaar EuroF3 kampioen en testte onlangs voor Art Grand-Prix in een GP2 bolide. Wat Di Resta volgend jaar gaat doen is nog niet bekend:
“Het is moeilijk voor een coureur om te beseffen dat hij de Formule 1 niet kan halen, hopelijk hoef ik dat niet te gaan doen”, aldus Di Resta in The Sun. “Ik ga mijn best doen, ik ga er 100% voor en hopelijk volgt er dan meer. Het is nog niet bekend wat ik volgend jaar ga doen, er zijn verschillende opties die ik in overweging heb.”

Di Resta zou DTM kunnen blijven rijden bij Mercedes maar ook een jaar GP2 kunnen rijden wat mogelijk gecombineerd kan worden met testwerk in de Formule 1.