“Diepere oorzaak problemen team” – Peter Sauber

Volgens Peter Sauber is er een diepere oorzaak van de problemen die zijn Formule 1 – team momenteel kent. Sauber kampt dit seizoen met snelheids – en betrouwbaarheidsproblemen terwijl het team in de winter nog tot de snelsten behoorden.

Sauber besloot deze winter de Oostenrijkse Monisha Kaltenborn aan te stellen als manager en zelf zijn team van afstand te runnen, een beslissing 66-jarige Sauber nu mogelijk op terug komt:
“Het klopt dat er een diepere oorzaak voor de problemen is. Ik heb deze winter besloten de zaken wat van een afstand te bekijken. Nu kom ik er achter dat er eigenlijk nog heel veel te doen is. Ik analyseer de processen in het team nu en hoop spoedig met resultaten te komen.”

Mogelijk gaat Peter Sauber zich weer nadrukkelijk met de dagelijkse gang van zaken binnen het team bemoeien. Dat zou betekenen dat het huidige management alweer pas op de plaats zou moeten maken.

Sauber is in ieder geval hard op zoek naar sponsoren want deze heeft het team momenteel nauwelijks. Door het gebrek aan sponsoren kan Sauber de huidige bolide, de C29, nauwelijks ontwikkelen.

(pg)