Dit zijn de F1 crypto sponsoren

Formule 1-racen is een van de meest populaire sporten ter wereld. De sport wordt door miljoenen fans vanuit de hele wereld bekeken. Met de nieuwe technologische ontwikkelingen gaat Formule 1 ook met de tijd mee met de groeiende trend van cryptocurrency en blockchain-technologieen. In dit artikel wordt gekeken naar grote namen in de sponsoring van de Formule 1, en hoe ze zouden kunnen profiteren van de blockchain als ze crypto-betalingen zouden gaan accepteren.

Het is geen geheim dat de Formule 1 in de kern draait om sponsorgeld. Met de enorme kosten die gemaakt worden met het runnen van een team, laat staan ​​het concurreren in een heel seizoen, is het sponsoren van een coureur van essentieel belang geworden om de concurrentie voor te zijn. Tegenwoordig zien we dat er steeds meer crypto gerelateerde deals gemaakt worden. Zo is er een sponsordeal met crypto.com gemaakt. Naast dat het zorgt voor veel aandacht, wilt crypto.com ook NFT’s onder de aandacht. Dit zijn digitale objecten die gekoppeld worden aan een eigenaar. Er kan niet vervalst worden wie de eigenaar is, en daardoor zijn sommige objecten erg gewild. Het is wel mogelijk om de objecten te verkopen. Een voorbeeld van een object is een kunstwerk, maar deze technologie kan erg breed ingezet worden. De samenwerking met crypto.com is voor 5 jaar lang en heeft het bedrijf zo’n 100 miljoen gekost. 

Daarnaast kan het in de toekomst zo zijn dat betalingen met crypto worden geaccepteerd. Crypto wordt steeds meer geaccepteerd en het kan daarom slim zijn om te investeren, om wat rendement mee te pakken. Dit kan bijvoorbeeld door chainlink te kopen.

Je kan je afvragen wat voor voordelen dit met zich meebrengt voor Formule 1. Zullen niet alleen degene die direct betrokken zijn met de cryptocurrency hiervan profiteren? Dat klopt niet helemaal. Hoewel F1-teams geen dollar-voor-dollar-financiering ontvangen als ze betalingen in crypto zouden accepteren, zouden deze partijen profiteren van meer bekendheid en Formule 1 dus van meer marketingmogelijkheden.

Naast crypto.com gaat ook Ehtereum zich binden aan de formule 1. Ethereum neemt bedrijven, waaronder banken over door hun technologie. Dit zorgt ervoor dat er geen tussenpersonen meer nodig zijn. Ethereum is iets anders dan Bitcoin. Waar bitcoin ook wel het digitale goud wordt genoemd, zorgt Ethereum er juist voor dat verschillende partijen projecten kunnen maken op de blockchain. Iets wat essentieel is voor de ontwikkeling van cryptocurrencies dus. 
Naast formule 1 zijn er ook steeds meer andere grote partijen, zoals de grote merken Red Bull en Mercedes die samenwerkingen aangaan met crypto munten. De prijzen van crypto zijn de afgelopen jaren ruim gestegen. Als je naar de koers chainlink kijkt, zie je dat de koers met 50% is gestegen. Ontwikkelingen zoals hierboven gaan vaak gepaard met een koersstijging.