Donkere wolken boven Monte Carlo (update4)

Een paar uur voor de race hangen er dreigende donkere wolken boven het stratencircuit van Monaco. Volgens Meteo France is er een kans van 70% dat het tijdens de race zal gaan regenen.

Het is waarschijnlijk dat de regen voor de start al zal vallen.

“Hopelijk kan ik de op de baan blijven”, aldus Fernando Alonso. “Ik heb niets te verliezen, ik rijdt niet voor het kampioenschap dus ik ben blijer met de regen dan sommige anderen omdat het dan een lotterij zal zijn.”

De laatste natte Grand-Prix van Monaco was in 1997. Deze spectaculaire race werd gewonnen door Michael Schumacher.

Update:Op dit moment komt de regen in Monaco met bakken uit de hemel. De Porsche Supercup race werd vannochtend al onder natte omstandigheden verreden. Die race werd gewonnen door Nederlander Jeroen Bleekemolen. Verwacht wordt dat het voor het eind van de middag niet meer droog gaat worden en dat betekend dat de GP van Monaco dit jaar onder natte omstandigheden zal worden verreden.

Update2: Geheel tegen de weersverwachting in is het zojuist dan toch opgeklaard in Monaco. De zon schijnt en de baan is bijna droog. Giedo Van Der Garde is vanmorgen in de World Series by Renault 2e geworden op een opdrogende baan.

Update3:Met nog een half uur te gaan voordat de race start is de baan nog steeds opdrogend en dat gaat na de races in het voorprogramma steeds sneller. Op sommige plekken op het circuit is het nog ietwat nat maar de racelijn is droog in de pits en op de paddock is het nog volledig nat. Meeste van de coureurs staan volgens de laatste berichten op intermediate banden. Dat betekend dat het bandenregelement te vervallen komt voor deze race. De kans dat het gaat regenen in het komende half uur is 60%.

Update4:Het is zojuist begonnen met licht regenen in Monaco met nog 10 minuten te gaan voor de formatie ronde. Op de grid heerst lichte chaos omdat de keus tussen droogweer en intermediate banden steeds moeilijker wordt.

Loading