Doornbos lonkt nog altijd naar Formule 1

[photo1]Robert Doornbos wil nog altijd terug naar de Formule 1. De Rotterdammer die 11 Grand-Prix reed voor Red Bull en Minardi rijdt momenteel voor Minardi Team USA in de Champcars.

In de Champcars presteert Doornbos goed. De 25-jarige coureur was de eerste coureur sinds Nigel Mansell in 1993 die bij zijn debuut meteen op het podium mocht stappen. Daarbij pakte Doornbos in Houston zijn derde race zijn twee podiumplek door als tweede te eindigen.

Momenteel staat Doornbos als derde in de tussenstand en lijkt hij in de race voor het kampioenschap. Doornbos lijkt goed te vallen in Amerika en lijkt er met de dag populairder te worden.

Weinig redenen dus om terug naar de Formule 1 te gaan waar Doornbos afgelopen jaar vooral moest testen toekijken. Toch lijkt Doornbos de Formule 1 nog altijd als doel te hebben zo blijkt uit een interview met Formula1.com.

“Het is niet slecht voor mijn carrière om in twee van de drie eerste Champ Car-races met champagne te mogen spuiten. Het is mijn doel om een succesvol coureur te worden op het hoogst haalbare niveau. Mijn verhouding met Red Bull is goed en ik weet dat ze mij goed in de gaten houden.”

“Het was heel belangrijk voor mij om dit seizoen te racen. Ik ben nog altijd blij om betrokken te zijn bij Red Bull Racing F1 Team door hun derde coureur te zijn. Door de nieuwe reglementen zijn er minder mogelijkheden tot testen voor derde coureur. Alleen derde coureur zijn leek me met mijn motivatie niet het beste om te gaan. Champcar kwam om de hoek te kijken en bleek de beste optie voor me te zijn.”

“Ik heb het gevoel dat ik in de Formule 1 mijn kansen maximaal heb benut als Minardi coureur in 2005 en als Red Bull coureur vorig jaar. David Coulthard was een heel sterke teamgenoot en ik was in staat om zijn snelheid te evenaren en te overtreffen. Ik was in twee van de drie races sneller dan hem.”

“Het voelt enorm goed om competitief te zijn en om voor de overwinning te vechten. Mijn carrière in de Formul 3000 beëindigde ik met een overwinning. In de Formule 1 heb ik nooit een competitieve auto gehad. Ik volg Red Bull op de voet en ik waardeer het contact dat ik heb met de ingenieurs. Ik weet dus wat er gebeurd. Ze varen de juiste richting op en hopelijk kunnen ze dit seizoen mooie resultaten halen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading