Doornbos naar 17e tijd op Spa

[photo1]Een snaarstrakke ronde op het 6,976 kilometer lange circuit van Spa-Francorchamps heeft Robert Doornbos een uiterst verdienstelijke 17e positie opgeleverd in de kwalificatie voor de Grand Prix van België. Door een tijd van 1:49.779 op de klokken te zetten, plaatste de Nederlandse Minardi-coureur zich voor zijn teamgenoot Christijan Albers en Jordan coureurs Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan.

Al in de afsluitende twee vrije trainingen ’s ochtends toonden beide Minardi rijders een indrukwekkende snelheid op het fraaie heuvelachtige circuit in de Belgische Ardennen. In beide trainingen waren de Nederlanders in Italiaanse dienst enorm aan elkaar gewaagd door slechts op enkele honderdsten van seconden van elkaar te opereren. Met het oog op een mogelijke weersverandering morgen, besloot het team dan ook een aanvallende strategie te kiezen voor de 45 ronden tellende race op zondag. Met een supersnelle ronde op zijn thuiscircuit haalde Doornbos vanmiddag weer het maximale uit zijn vliegende ronde in de Minardi PS05.

Robert Doornbos: “Helemaal goed om hier voor mijn thuispubliek me als 17e te kwalificeren vóór mijn teamgenoot en beide Jordans. Van de resterende races op de kalender is dit het enige circuit waar we een gok kunnen nemen om met een aanvallende strategie van start te gaan. Ondanks dat we gisteren bijna niet konden rijden, heeft het team vandaag echt een hele goede job gedaan om de wagen competitief te maken. Mocht het hier morgen regenen hoop ik voor een verrassing te kunnen zorgen!

Bron: Insight F1 Motorsport Media

Loading