Doornbos testte gisteren succesvol voor Jordan

[photo1]Op het Zuid-Franse circuit Paul Ricard is Robert Doornbos gisteren succesvol gestart met zijn tweedaagse testsessie voor Jordan Grand Prix. Nadat zijn teamgenoot Narain Karthikeyan de ochtend voor zijn rekening had genomen, nam Robert ’s middags het stuur over van de EJ15. Naast Robert en Narain kwam op het zonovergoten ‘Le Castelet’ gisteren alleen Marc Gene voor Ferrari in actie.

Op de High Tech Test Track reed Robert 40 ronden om met name goede feedback te leveren op het motorgebied en een vernieuwde suspensie. Om ook relevante bandentests uit te voeren voor de komende Grand Prix in Duitsland en Hongarije heeft Bridgestone veel sets banden meegenomen. Daar gisteren simulaties gepland stonden voor de aanstaande race op Hockenheim, werd gisteren een variant van het veelzijdige testcircuit gebruikt met gelijkende hairpins en rechte stukken.

Robert Doornbos: “Echt een hele ervaring om hier te testen! Omdat het circuit zo’n 160 verschillende varianten kent, was het in het begin goed zoeken naar referentiepunten op en langs de baan. Ik had vandaag een goede middag, omdat we veel informatie hebben kunnen inwinnen over de wagen. Tevens zat ik slechts 1,8 seconden achter de tijden van Ferrari vanmiddag. Omdat Bridgestone morgenochtend gegevens wil verzamelen onder hoge-snelheid omstandigheden, zullen we morgen de snelste variant rijden. Morgenmiddag neemt Tiago Monteiro dan weer het stuur van mij over.”

Bron: Robert Doornbos Media

Loading