Dramatische test Minardi — Update —

[photo1]Minardi test vandaag en morgen op het circuit van Mugello. De Italiaanse Formule 1 renstal wil haar nieuwe bolide uitgebreid testen. Het kleinste team van de Formule 1 heeft amper de mogelijkheid tot testen en als het kan testen moet men dus proberen om elke seconde ten volste te benutten.

Vandaag liep de testsessie uit op een kleine drama. De Israëliër Chanoch Nissany mocht vandaag ook testen. Deze 42-jarige coureur staat niet te boek als talent maar betaald Minardi fors om af en toe wat ronden in een Formule 1 bolide te mogen rijden. Vandaag mocht Nissany enkele ronden rijden in de Minardi PS04B.

Toen Nissany het circuit op reed was Albers druk bezig om de Minardi PS05 te testen. Nissany reed uiteindelijk zes ronden en spinde in elke minstens één keer(!). Nissany zou eigenlijk meer ronden rijden maar zijn test kwam vroegtijdig tot een eind.

Christijan Albers wilde Nissany passeren, dit leek goed te gaan totdat Nissany plotseling een rare manoeuvre maakte. De Israëliër spinde opnieuw maar tot overmaat van ramp raakte de coureur hierbij de bolide van Christijan Albers. Beide Minardi’s raakten elkaar, kwamen langs de baan tot stilstand, en raakten licht beschadigd.

Minardi zat duidelijk met het incident in haar maag. Het team verstrekte nauwelijks informatie en reageerde erg geheimzinning op vragen van journalisten. Albers en Nissany reden bijna niet meer na de botsing, waarschijnlijk is de schade dus groter dan dat Minardi wil toegeven.

Patrick Friesacher testte wel volop. De Oostenrijker kende het circuit nog niet en werd ook nog geremd door een versnellingsbakprobleem. Friesachter reed uiteindelijk 34 ronden en heeft volgens het Minardi team nuttige informatie verzameld.

“Ik vind het erg moeilijk om mijn teleurstelling in de crash van vanmiddag tussen twee van onze coureurs te verbergen”, aldus Minardi teammanager Massimo Rivola. “De crash heeft ervoor gezorgd dat we nu achter lopen op ons testschema. Ik wil Bridgestone bij deze bedanken voor de ondersteuning. We hebben verschillende compounds banden kunnen testen. Daarnaast wil ik onderstrepen dat het Minardi team zich aan de testafspraken houdt die de teams onderling hebben gemaakt. We hebben drie chasis bij maar we rijden slechts met twee bolide tegelijkertijd op het circuit.”

Testsessie Mugello
1. R. Barrichello Ferrari 1:20.764
2. M. Schumacher Ferrari 1:20.899
3. P. Friesacher Minardi 1:25.623
4. C. Albers Minardi 1:27.417
5. C. Nissany Minardi 1:39.519

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading