Dreamteam voor Mercedes GP

De droom van Mercedes is uitgekomen, met Michael Schumacher Formule 1 rijden. Al in de jaren ’90 probeerde Mercedes Schumacher al diverse malen naar McLaren te halen, diverse gesprekken volgden maar tot een samenwerking kwam het nooit.

Schumacher maakte begin jaren ’90 deeluit van het talentenprogramma van Mercedes. Karl Wendlinger (later Formule 1 – coureur voor Sauber) en Heinz Harald Frentzen waren van dezelfde lichting. Schumacher schopte het verste van de drie maar reed tot tegenstelling van Wendlinger en Frentzen nooit met Mercedes in de Formule 1.

Voor Mercedes is de komende samenwerking nog mooier nu de autofabrikant nu niet als motorleverancier aanwezig is maar als eigen team. De marketingimpact van Schumacher op het Duitse merk zal wereldwijd enorm zijn.

Enige weken geleden kreeg Mercedes nog kritiek, terwijl andere fabrikanten zich terugtrokken kochten de Duitsers juist een team. Door de winst die Mercedes maakte bij de verkoop van haar belang kocht het BrawnGP. Hierbij hield Mercedes zelf geld over en heeft het nu met Nico Rosberg en Michael Schumacher een dreamteam in de Formule 1.

De positieve effecten op Mercedes zullen groter dan ooit zijn terwijl Mercedes haar budget in de Formule 1 juist enorm heeft verkleind. Over gouden deals gesproken!

(pg)