Dubbel straf voor Alonso in Hongarije

Wereldkampioen Fernando Alonso moet dit weekend extra zijn best doen om te kunnen vechten om de overwinning tijdens de Grand Prix van Hongarije, nadat hij door de wedstrijdleiding is bestraft voor zijn gedrag in de vrije trainingen.

De wedstrijdleiding riep Alonso en de derde rijder van Red Bull, Robert Doornbos, op het matje nadat de Spanjaard zijn vuist opstak naar de Nederlander en vervolgens een brake-test deed in de eerstvolgende bocht.

Naar aanleiding van dit incident heeft de wedstrijdleiding besloten om Fernando Alonso te straffen en twee seconden toe te voegen aan al zijn kwalificatietijden in iedere sessie van de kwalificatie van morgen.

De straf betekend dat Alonso het erg moeilijk gaat krijgen om de eerste en tweede kwalificatiesessie te overleven, en tijdens de race omdat de Hungaroring een circuit is waar inhalen vrijwel onmogelijk is.

De eerste seconde van de straf was voor het “onnodige, onacceptabele en gevaarlijke” rijgedrag van de Spanjaard. De tweede seconde die Alonso is opgelegd is omdat hij ingehaald had toen er met gele vlaggen werd gezwaaid.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading