Duitse Grand-Prix onzeker

Het zou volgend jaar zou maar kunnen dat er voor het eerst sinds mensenheugenis geen Grand-Prix van Duitsland op de kalender zal staan.

De organisatie van de race op Hockenheim, waar de race in 2010 gepland staat, heeft al laten weten de race op eigen kracht niet te kunnen organiseren. Het circuit is nagenoeg failliet en kan een race die nog meer verlies op lever niet gebruiken.

Hockenheim heeft de Nurburgring gevraagd de race ook in 2010 te organiseren. Aanvankelijk zou de Grand-Prix jaarlijks tussen Hockenheim en de Nurburging rouleren. Ook de organisatie van de Nurburgring heeft nu laten weten de race in 2010 niet te kunnen organiseren.

De Duitse deelstaat waarin Hockenheim valt heeft al laten weten geen extra geld in het circuit te pompen. Daarmee wordt de Duitse Grand-Prix voor 2010 hoogst onzeker.

Enkele jaren geleden waren de Nurburgring en Hockenheimring steevast uitverkocht. Dit was vooral te danken aan de populariteit van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Duitsland heeft met BMW Sauber, Mercedes, Sebastian Vettel Timo Glock, Nick Heidfeld, en Adrian Sutil nog genoeg landgenoten in de Formule 1. Deze zijn echter lang niet zo populair als Michael Schumacher.