Ecclestone eist renovatie Imola

[photo1]Tijdens de Grand-Prix van San Marino werd bekend dat de Formule 1 tot 2009 op het circuit zal neerstrijken. Dit werd als enigszins vreemd ontvangen omdat Ecclestone enkel hypermoderne circuits op de Formule 1 kalender wil hebben en het circuit van Imola erg verouderd is.

Vooral het pitcomplex op het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari is verouderd. De teams klagen steen en been, volgens hen is het circuit van Imola niet meer Formule 1 waardig. Zoals nu blijkt zit er echter een grote voorwaarde aan het contract. Het circuit van Imola moet namelijk grondig worden gerenoveerd anders is het contract met Ecclestone niet geldig.

Om aan de eisen van Ecclestone te voldoen zal het pitcomplex grondig worden gerenoveerd. Naar verluidt zal in dit pitcomplex 7,5 miljoen Euro worden geïnvesteerd. De organisatie achter het circuit van Imola probeert de overheid zover te krijgen ook in het circuit te investeren. Naast het pitcomplex moeten nog een groot aantal andere faciliteiten worden gerenoveerd, de kosten hiervan zijn nog niet bekend. De Grand-Prix van Imola is economisch erg belangrijk voor de omgeving van het circuit, daarom is de kans groot dat er overheidsgeld in de renovatie van het circuit wordt geïnvesteerd.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading