Ecclestone wil rechten Kirch terugkopen

De Duitse krant Süddeutsche Zeitung meld dat Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone de televisierechten van het Duitse mediaconcern Kirch wil terugkopen. Ecclestone zou 800 miljoen Euro neer willen tellen om het belang van 75% terug te willen kopen.

Eerder dit jaar verkocht Ecclestone 58% van de holding die de rechten van de Formule 1 beheert aan Kirch. Maar door overnames kreeg Kirch vervolgens 75% van de rechten in bezet, nu Kirch op rand van de afgrond bivakeert wil Ecclestone de aandelen terugkopen.

Schuldeisers van Kirch zouden erop hebben aangedrongen hebben de rechten te verkopen. Naast de Formule 1 bezit Kirch bijvoorbeeld ook de rechten van de televisieshow “The Muppets”.

Ecclestone verkocht zijn aandelen nadat hij problemen had met zijn gezondheid, hij zou zich langzaam uit de Formule 1 terug willen trekken. De autofabrikanten zijn het echter niet met de plannen van Kirch eens, hij wilde de Formule 1 achter de decoder zetten, en er zo betaal-televisie van maken. Dit heeft tot gevolg dat de autofabrikanten dreigen zich na 2007 terug te trekken. Ecclestone wil dit door de terugkoop van de holding tegengaan.

Loading