Eerste wintertests van start in Barcelona

Vandaag was het dan eindelijk zover. Na een paar weken rust kwam er een einde aan het testverbod dat na de laatste Grand Prix begon. Op het Spaanse Circuit de Catalunya kwamen McLaren en BMW Sauber in actie.

Voor McLaren waren het DTM kampioen Gary Paffett en testrijder Alexander Wurz die de test voor hun rekening namen. Bij BMW Sauber was het Nick Heidfeld die achter het stuur zat. Voor Heidfeld was dit weer de eerste keer in de Formule 1 bolide sinds de Grand Prix van Italië.

McLaren testte de V8 motor die vanaf komend seizoen verplicht is. Alexander Wurz kende problemen met zijn krachtbron en moest de McLaren aan de kant zetten. Gary Paffett daarentegen zette de snelste tijd op de klokken. Alexander Wurz moest ruim één tiende van een seconde toegeven op de Britse DTM kampioen. Nick Heidfeld kon het tempo van de McLarens niet bijbenen en sloot de dag als derde af op bijna een seconde.

Morgen zal het team van Toyota de TF106 laten debuteren op het Spaanse circuit. Ook zullen de wereldkampioenen in actie komen. Renault zal met een teruggeschroefde V10 motor gaan rijden. Robert Kubica de kampioen in de World Series by Renault, en winnaar in de Renault V6, Giorgio Mondini zullen morgen beide hun debuut maken in een Formule 1 bolide van Renault.

Ook zal de Nederlander Robert Doornbos in actie gaan komen. Samen met Christian Klien zal de Rotterdammer gaan testen. Ook donderdag zal Doornbos gaan testen, dan neemt David Coulthard het stuurtje over van Christian Klien.

Testsessie Barcelona dag 1
1. G. Paffett – McLaren – 1:20.586
2. A. Wurz – McLaren – 1:20.665
3. N. Heidfeld – BMW-Sauber – 1:21.356

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading