Einde Arrows nabij

[photo1]Het einde van Arrows nadert snel, het team heeft geen enkele reddingsboei meer. Oliver Behring die het team wilde redden door 60% van de aandelen te kopen heeft zich teruggetrokken.

De investeerder Oliver Behring richtte het bedrijf German Grand-Prix Racing op, via dit bedrijf zou Arrows worden overgenomen. Sponsoren uit het Midden-Oosten zouden voor het benodigde geld zorgen.

Vorige week donderdag gaf Behring nog een persconferentie in Bremen, Behring wilde een afspraak met de FIA om zijn plannen toe te lichten. De FIA zag er echter weinig in om een afspraak te maken, dit is één van de redenen waarom Behring zich terugtrekt.

Arrows is tevens uitgesloten van deelname voor volgend jaar, daarnaast heeft het team al zijn medewerkers ontslagen. Sponsoren zijn er ook niet, alle huidige sponsoren hebben hun contracten opgezegd of niet verlengt.

Advocaten van Tom Walkinshaw maken zich overigens op voor een rechtszaak met Morgen Grenfell, teambaas Tom Walkinshaw zou met de Duitse investeringsbank afspraken hebben gemaakt om het team gezond te maken. Deze afspraken werden al in 2001 gemaakt, Walkinshaw heeft zich volgens Morgan Grenfell echter niet aan deze afspraken gehouden. Morgan Grenfell wil een deel van het geld dat verloren is gegaan terug.

[photo2]Tom Walkinshaw zou dus wel eens op kunnen draaien voor een deel van de schuld van Arrows. Eddie Cheever wilde ook een aanklacht indienen tegen Arrows, de Amerikaan zag hiervan af omdat er waarschijnlijk toch niets meer te halen is bij Arrows.

Het bedrijf Tom Walkinshaw Racing heeft het overigens ook zwaar, 25% van het personeel moet vertrekken. Volgens Walkinshaw heeft dit echter niets met het team van Arrows te maken.

Loading