EJ15 maakt eerste kilometers op Silverstone

De nieuwe Jordan de EJ15 met achterin de Toyota krachtbron maakte vandaag zijn debuut op het circuit van Silverstone. Nieuwbakken Jordan-coureur Tiago Monteiro had de eer om de shakedown uit te voeren.

“Het was een mistige start van de dag in Northamptonshire, dus we hebben de hele ochtend moeten wachten voordat we konden beginnen. Toen het weer langzaamaan verbeterde, ging het in de middag erg goed en Tiago Monteiro was in staat om bijna 100 kilometer te rijden, waarbij hij veel vooruitgang boekte met het controleren van verschillende systemen in de bolide. We kijken er naar uit om binnen twee dagen ons volledig te kunnen richten op het volledige testprogramma,” aldus Trevor Carlin, sportief directeur van Jordan.

Ook Tiago Monteiro gaf zijn visie over zijn eerste kennismaking met de nieuwe Jordan. “We startte vandaag wat later vanwege de mist in de ochtend, dus we hebben niet alles kunnen doen wat gepland stond. Maar in de middag hebben we toch nog 35 ronden kunnen rijden zonder problemen. We hebben een paar tests uit gevoerd en ik voel me prima in de wagen. Ik ben enorm blij en kijk uit naar de volgende tests deze week.”

Morgen zal Monteiro verder testen op het circuit van Silverstone. De eerste echte test met de nieuwe Jordan is van 9 februari tot en met 11 februari op Silverstone.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading