Enge terug naar de Formule 3000

De Tsjech Thomas Enge heeft besloten om een stapje terug te doen, volgend seizoen zal Enge opnieuw Formule 3000 rijden. Vorig seizoen mocht Enge het Formule 1 seizoen bij Prost Grand- Prix nog afmaken nadat de Braziliaan Luciano Burti zwaar crashte.

Enge vertrekt naar het team Arden Russia, daar neemt hij de plek in van BAR testcoureur Darren Manning. Vorig seizoen eindigde Enge nog als 2e in het Formule 3000 kampioenschap terwijl hij de laatste paar races miste, zijn teamgenoot Justin Wilson werd toen kampioen.

Enge leek een van de kanshebbers bij Prost Grand- Prix, maar omdat het Franse team nog steeds met problemen kampt heeft Enge besloten om een stapje terug te doen. Enge wil nu het Formule 3000 kampioenschap behalen, het doel dat hij ook aan het begin van vorig seizoen had.

Arden Russia zit al 2 jaar zonder overwinning, Darren Manning moest dan ook plaats maken voor Enge. Manning zit volgend seizoen langs de zijlijn, de Brit heeft alleen een testcontract met British American Racing.

Loading