Euro Racing Limburg afgeblazen

[photo1]Het tweedaagse autosportevenement dat op 23 en 24 juni nabij Roermond zou plaats vinden is afgeblazen. De gemeente Roermond en de organisator Rotterdam Racing maakten dit vandaag bekend.

Het zou financieel niet mogelijk zijn om het evenement te organiseren. Er zouden niet genoeg bedrijven bereid zijn om te sponsoren waardoor een acceptabele toegangsprijs niet mogelijk is.

Robert Heilbron van Rotterdam Racing liet weten:
“Mijn complimenten voor de gemeente Roermond en de provincie Limburg voor hun lef, enthousiasme en inzet in de voorbereidingen van dit evenement. Ik betreur het dat het bedrijfsleven in Limburg daar niet in mee is gegaan, zonder steun uit het bedrijfsleven is het neerzetten van zo’n groot evenement onmogelijk.”

Op 3 januari werd het evenement nog groots aangekondigd. Jos Verstappen was aanwezig en gaf zelfs een kleine demonstratie in een Tyrrell uit 1997. Op het evenement zouden diverse Formule 1 coureurs en teams met andere takken van autosport demonstraties gaan verzorgen. Zoals nu blijkt zal het bij de demonstratie van Jos Verstappen blijven.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading