Exclusief: F1news.nl spreekt met Prost

Vandaag heeft Peter Gloudemans van F1news.nl kort contact gehad met Virginie Papin, zegsvrouw van Prost Grand-Prix.

Papin bevestigd dat als de problemen opgelost kunnen worden dat Prost Grand-Prix dan met de Ferrari motor uit 2000 zal starten. Sauber zal met de 2001 versie starten, Prost Grand-Prix reed dit jaar ook al met de 2000 versie. Aan deze versie zal niets gebeuren, het is exact dezelfde motor als die van dit jaar.

De ontwikkeling van het nieuwe chassis, de AP05 verloopt normaal en voorspoedig. De houten schaalmodellen van de Prost worden momenteel in de windtunnel getest. Het ontwerp ziet er veelbelovend uit maar omdat het geld ontbreekt kan het team de productie van de onderdelen niet betalen.

Het team is begonnen met de bouw van het chassis met materiaal dat nog beschikbaar is. Echter tijd verstrijkt snel en Prost zal in Australië met de AP04, de bolide van dit jaar aan de start staan.

Voor volgend seizoen heeft Prost Grand-Prix nog geen enkele coureur onder contract staan. Heinz Harald Frentzen heeft het team laten weten de situatie af te wachten, Frentzen ziet Prost als zijn 1e keus. Als het mogelijk is om voor deze keuze te gaan zal Frentzen dit doen, als dit niet mogelijk is zal hij naar andere opties kijken. Bij deze andere opties hoort ook het Arrows team.

Virginie Papin benadrukte wel dat deze informatie volledig afhangt van de huidige situatie. “Het is afwachten hoe het loopt” zegt Papin. “We zijn op zoek naar oplossingen en als deze gevonden kunnen worden kunnen sommige dingen er ineens heel anders uitzien.”

Loading