Exclusieve Q&A Mark Webber

[photo1]Mark Webber kwam afgelopen weekend tijdens de Grand-Prix van Australië voor het eerst in actie voor Red Bull. De Australiër die voorheen voor Minardi, Jaguar, en Williams reed kwalificeerde zich voor zijn thuisrace veelbelovend als 7e. De race verliep teleurstellend, Webber eindigde buiten de punten als 13e. F1News.nl sprak exclusief met Mark Webber.

Hoe denk je over de nieuwe Red Bull RB3?
“We weten nog niet alles over de bolide. De betrouwbaarheid is nog niet helemaal zoals wij die zouden willen hebben. We moeten de auto nog beter leren kennen. We moeten vooral de nieuwe Bridgestone banden nog leren kennen. Hier gaan we de komende weken aan werken.”

Waar denk dat je nu staat met Red Bull? En denk je dat competitie gaat krijgen van zusterteam Toro Rosso?
“Ik denk dat we in het middenveld staan samen met teams zoals Honda, Toyota en Williams. Ik denk dat het middenveld dit jaar groot zal zijn, de verschillen zijn klein. Toro Rosso zou het ons af en toe wel eens moeilijk kunnen maken denk ik.”

In Australië kwalificeerde je als 7e. De kwalificatie is altijd je sterke punt. Is de auto snel over een ronde?
“Ja de auto is goed. Voor de kwalificatie dacht ik overigens niet dat de 7e tijd mogelijk was, dus dat was zeer goed en boven verwachting.”

In de race scoor je uiteindelijk toch geen punten, wat ging er mis?
Ik had de 8e plek als doel gesteld. Tot de eerste pitstop ging alles goed. Bij de eerste pitstop ging het klepje van de benzinetank niet open. Het team moest het openmaken met een schroevendraaier. Hierdoor hebben we zeker 5 a 6 seconden verloren. Vervolgens bleef de benzineklep open staan. Hierdoor verloren we 7% aan downforce van de achtervleugel. De auto werd hierdoor aanzienlijk slechter en mijn rondetijden werden minder. Jammer maar de auto heeft potentieel. We hebben in Melbourne veel geleerd, als we zo doorgaan komen de punten vanzelf.”

Je vorige team Williams lijkt het ook goed te doen. De nieuwe FW27 lijkt snel en daarnaast heeft het team enkele grote sponsors binnen gehaald. Heb je geen spijt van je overstap naar Red Bull?
“Ik kijk nooit terug, alleen vooruit. Ik richt me volledig op deze uitdaging bij Red Bull.”

Je klaagde niet comfortabel in de auto te zitten na de recente wintertests, is dit inmiddels verbeterd?
“Het is een stuk beter geworden nu en de komende weken zullen we dit nog verder verbeteren.”

Ten slotte, waar wil je aan het einde van het seizoen staan?
“Ik verwacht dat het team door het seizoen heen zal klimmen naar de top van het middenveld. Een 6e plaats is voor mij een realistisch doel.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading