Doornbos nog immer optimistisch

[photo1]Bijna alle Formule 1 stoeltjes zijn inmiddels bezet, Robert Doornbos zit nog altijd zonder zitje. Toch blijft de Rotterdammer immer positief en zegt hij in het nieuwste nummer van Formule 1 dat het de goede kant op gaat.

“Een ding is zeker: ik ga niet bij Midland rijden”, zegt Robert Doornbos. ” Testcoureur worden is voor mij geen stap terug. Zolang het maar bij een beter team is. Als je de paddock binnen komt en je net een paar deurtjes verder kan lopen, dan weet je dat je goed bezig bent. Maar wie zegt dat ik ga testen? Maar geloof me, het gaat de goede kant op.”

De Italiaanse manager van Robert Doornbos, Marco Zecchi, maakt overuren om zijn protégee volgend jaar opnieuw Formule 1 te kunnen laten rijden. Hoewel Doornbos bestrijdt dat hij gaat testen lijkt dat toch de reëelste optie te zijn.
“Wat voor ons duidelijk is, is dat als ik testcoureur word er veel gereden moet worden”, aldus Zecchi. “Dus dan spreek je maar met een paar teams. Als één van de betere teams je de kans geeft om tienduizend kilometer te maken, zoals Pizzonia heeft gedaan, dan leer je zoveel.”

Zecchi probeert een deal te maken met een Formule 1 team waarbij Doornbos dit jaar veel kilometers mag maken tijdens de Formule 1 testsessies en dat hij in 2007 weer mag gaan racen als racecoureur. Maar Doornbos is niet de enige, er zijn meer kapers op de kust.

Doornbos is in gesprek met Williams maar daar lijkt Karthikeyan er met het derde stoeltje vandoor te gaan. Bij BMW en Honda zijn nog plaatsen als derde coureurs vrij maar ook daar zijn diverse coureurs in beeld en spelen ook andere belangen mee.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading