Irvine komt met nieuw Formule 1 team?

[photo1]Oud Formule 1 coureur Eddie Irvine heeft de Ierse krant Independent verteld dat hij momenteel voorbereidingen treft om in 2008 met een geheel nieuwe Formule 1 team te komen. Irvine zegt de steun van de Russische billionair Roustam Tariko te hebben.

“We willen een geheel nieuw team beginnen omdat er op dit moment geen Formule 1 teams te koop zijn”, aldus Irvine. “Het wordt een grote uitdaging, Roustam Tariko ziet het ook zitten. Het wordt zeker moeilijk maar we hebben het geld.”

“Roustam Tariko wil een Russisch Formule 1 team waarmee hij zijn bedrijven kan promoten. Ik heb er zin in, ik ben nu twee jaar afwezig geweest maar als ik terugkom in de Formule 1 met een eigen team ben ik weer voor langere tijd met de sport verbonden.”

Roustam Tariko bezit in Rusland een van de grootste Wodkamerken, daarnaast is hij ook actief in de financiële sector. De droom van Tariko is zijn Wodka over de gehele wereld en met name in de Verenigde-Staten te kunnen verkopen, via de Formule 1 wil de Rus een sterk merk zoals bijvoorbeeld Red-Bull opbouwen.

Irvine kijkt overigens al langere tijd naar een eigen Formule 1 renstal. De Noord-Ier sprak eerder al met Jordan over een overname maar deze onderhandelingen liepen spaak. Irvine beschikt zelf over een eigen vermogen om een eigen Formule 1 team te beginnen, zijn vermogen wordt namelijk geschat op enkele honderden miljoenen Euro’s. Dit vermogen vergaarde Irvine door het beleggen in vastgoed en het kopen en verkopen van bedrijven na zijn Formule 1 carrière.

Peter Gloudemans
F1News.nl