Karthikeyan gaat Williams testen

De Indiër Narain Karthikeyan, die afgelopen seizoen nog reed voor het Jordan/Midland team zal aanstaande woensdag een test gaan afleggen in de Williams. Karthikeyan hoopt het derde stoeltje bij het team te bemachtigen voor komend seizoen.

Williams heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de derde rijder een flink sponsorbudget moet meenemen nu motorpartner BMW is afgehaakt. Karthikeyan kan rekenen op de steun van elektronicagigant TATA. Dankzij deze sponsor wist de Indiër afgelopen seizoen bij Jordan/Midland het stoeltje voor de neus van Robert Doornbos weg te kapen.

“Narain zal het team helpen in Jerez. Deze test heeft een veelzijdige functie. Aan de ene kant hebben we nog enorm veel werk met de FW27C, en anderzijds kan hij met een positieve test mogelijk derde rijder worden,” aldus Sam Michael.

De Deen Nicolas Kiesa schijnt ook nog in de running te zijn voor het derde stoeltje bij Williams, maar nu het team bekend heeft gemaakt dat Karthikeyan zal gaan testen lijkt de kans voor Kiesa ineens een stuk kleiner te zijn. Het is nog onduidelijk of Kiesa ook een test krijgt bij het team.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading