Mateschitz over Red-Bull Light

[photo1]De Oostenrijker Dietrich Mateschitz, de grote man achter Red-Bull, heeft zich in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport uitgelaten over zijn plannen met het team van Minardi. Mateschitz kocht Minardi onlangs over van Paul Stoddart.

Het is zeer waarschijnlijk dat Minardi volgend jaar onder de naam Red-Bull Light gaat heten. In tegenstelling tot eerdere berichten wil Mateschitz het team wel in het Italië houden. De rechterhand van Mateschitz, Helmut Marko, liet onlangs nog weten het dat het team uit financieel oogpunt waarschijnlijk naar Engeland zou worden verhuisd.

Daarnaast is het zo goed als zeker dat Cosworth de komende twee jaar nog V10 motoren aan Red-Bull Light zal leveren. Het Red-Bull Light team is daarmee het enige team dat gebruik blijft maken van de V10 motor, de overige teams rijden volgend jaar met V8 motoren. Volgens de nieuwe reglementen moeten de V10 worden gelimiteerd waardoor ze minder krachtig worden. Het eerste team van Red-Bull rijdt vanaf volgend jaar overigens met Ferrari V8 motoren.

Op het gebied van de concorde overeenkomst liet Mateschitz nog weten dat hij voor 1 november de concorde overeenkomst met Bernie Ecclestone voor Red-Bull Light zal tekenen. Over de teambezetting van Red-Bull Light voor volgend jaar liet Mateschitz weten dat daarover nog geen enkele beslissing is genomen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading