F1 Nieuws

Mclaren lijkt megaslag te slaan: Britse team op poleposition voor gigantische sponsordeal

Mclaren lijkt megaslag te slaan: Britse team op poleposition voor gigantische sponsordeal
BSR Agency
F1 Nieuws

Mclaren lijkt megaslag te slaan: Britse team op poleposition voor gigantische sponsordeal

Mclaren lijkt megaslag te slaan: Britse team op poleposition voor gigantische sponsordeal
BSR Agency

Na Red Bull en Ferrari, is Mclaren nu ook bezig aan een waanzinnige sponsordeal. Dat meldt Sportbusiness.com. Volgens de website zou het Amerikaanse bedrijf MasterCard diep in de buidel willen tasten. Voor de Grand Prix van Miami zou bekend gemaakt moeten worden dat zij een samenwerking aangaan.

De geruchten gaan rond dat MasterCard bij meerdere topteams gepolst zou hebben voor een sponsordeal, maar dat Mclaren op pole position lijkt te liggen. Het team uit Woking zal de komende jaren flink gefinancierd gaan worden de Amerikanen. Het lijkt er dus ook op dat het team omgedoopt wordt tot Mclaren Mercedes MasterCard. Volgende week staat de Grand Prix van Miami op het programma en omdat de race op Amerikaanse bodem is, is het PR-technisch heel aantrekkelijk om daar het officiële bericht naar buiten te brengen.

Naast Mclaren, zouden ook Aston Martin, Mercedes en Ferrari potentiële kandidaat zijn geweest voor een waanzinnige sponsordeal. Maar Aston Martin en Mercedes zijn waarschijnlijk afgehaakt, waarbij Ferrari deze week bekend heeft gemaakt dat ze samen met HP een sponsordeal hebben afgesloten. het Italiaanse team strijkt daarmee zo'n 100 miljoen euro per jaar mee op.

MasterCard wordt naar alle waarschijnlijkheid het tweede creditcard bedrijf. Het zusterteam van Red Bull Racing, heet namelijk sinds dit seizoen VISA Cash App RB. De laatste keer dat MasterCard de Formule 1 betrad, was een minder groot succes. In 1997 werd het bedrijf titelsponsor van het oude Formule 1-team Lola. Het avontuur heeft slechts één Grand Prix geduurd. Toen ze erachter kwamen dat de auto elf seconden langzamer was dan de snelste tijd, heeft MasterCard per direct de stekker eruit getrokken.

Updates in Miami

Voor Mclaren is het niet de enige opsteker in aanloop naar de Grand Prix van Miami. Lando Norris, die al twee podiums dit seizoen behaalde, maakte bekend dat het team uit Woking met een nieuw upgradepakket zal aantreden in Florida. Hiermee hoopt het Britse team dichter bij Ferrari en Red Bull te kunnen komen. Lando Norris liet onlangs weten dat zijn eerste Grand Prix-overwinning niet lang meer kan duren.

CL: Real Madrid vs Bayern Munchen

Win 100x je inzet: als beide teams scoren!
(ad). Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties