Sato gediskwalificeerd, Villeneuve krijgt tijdstraf

De Japanse Grand Prix kende de nodige incidenten. Zo reed Takuma Sato de Italiaan Jarno Trulli uit de wedstrijd, en maakte Jacques Villeneuve een einde aan de wedstrijd van Juan Pablo Montoya. Tijdens de race werd bekend dat de wedstrijdleiding de twee incidenten ging onderzoeken.

Na het onderzoeken van de beelden en het horen van beide rijders en hun teammanagers, besloot de wedstrijdleiding Takuma Sato uit de uitslag te schrappen. Na de Belgische Grand Prix kreeg Sato ook al een straf. Toen moest hij tien plaatsen terug op de startopstelling van de Braziliaanse Grand Prix.

Sato is niet de enige die een straf opgelegd krijgt van de wedstrijdleiding. Jacques Villeneuve kwam te wijd uit de laatste bocht, en dwong Montoya van de baan. De McLaren vloog door het grind en kwam hard in aanraking met de bandenstapels. De wedstrijdleiding heeft in deze zaak ook de beelden goed bekeken en beide coureurs en teammanagers gehoord. Ze hebben besloten om Villeneuve 25 seconden straftijd te geven. Hierdoor zakt Villeneuve terug naar een twaalfde plaats in de uitslag.

Nancy Breebaart
F1News.nl