Wie haalt het eerste podium voor Mercedes GP?

De huidige kampioen bij de constructeurs, Mercedes GP, heeft dit seizoen nog geen potten kunnen breken. Er is nog geen podium behaalt en dat valt tegen van het team dat afgelopen seizoen zo sterk begon. Ook de prestaties van Michael Schumacher vallen tegen, alhoewel dit door het team consequent tegen gesproken wordt.

Wie zal het eerste podium binnen halen? Is het Nico Rosberg die alle races voor de Duitse veteraan eindigde of zal Schumachter nu het ritme te pakken hebben en Rosberg achter zich laten ?

“Maleisië behoort tot mijn favoriete circuits”, aldus Rosberg. “Ik heb er ook altijd goed gepresteerd. Het is een mix van snelle en uitdagende bochten met vloeiende lijnen. Het team presenteerde goed in Melbourne, ik ben dan ook vol vertrouwen.”

De race in sepang is een race onder andere omstandigheden. De voorspelling is wel dat er regen zal komen tijdens het weekend. Is dit een voordeel voor Schumacher? Schumacher is in ieder geval vol vertrouwen:
“Het mag dan misschien wel niet zo lijken maar in Melbourne hebben we echt vooruitgang geboekt. We hadden de auto voor de kwalificatie wat aan moeten passen, dan was zondag ook stukken beter gegaan. Ik denk echt dat we niet ver van de top zitten.”

Op zondag zullen we weten of Mercedes GP eindelijk een podiumplaats gaat halen.

(DO)

Loading