F1 Nieuws

Daniel Ricciardo over gat naar Yuki Tsunoda: 'Dat wil ik niet als excuus gebruiken'

Daniel Ricciardo over gat naar Yuki Tsunoda: 'Dat wil ik niet als excuus gebruiken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo over gat naar Yuki Tsunoda: 'Dat wil ik niet als excuus gebruiken'

Daniel Ricciardo over gat naar Yuki Tsunoda: 'Dat wil ik niet als excuus gebruiken'
Red Bull Content Pool

Visa Cash App RB-coureur Daniel Ricciardo heeft na afloop van de kwalificatie in Japan laten doorschemeren dat hij gefrustreerd is door zijn elfde stek, maar toch de positieve dingen van zijn kwalificatie kan inzien. Teamgenoot en thuisheld Yuki Tsunoda start morgen vanaf de tiende stek.

Ricciardo heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag terugkeert als teamgenoot van Max Verstappen bij het team van Red Bull Racing.

Ook de top van het in Milton Keynes gevestigde raceteam staat welwillend tegenover een terugkeer van de man uit Perth, maar daarvoor moet Ricciardo wel eerst laten zien dat hij nog altijd uit het juiste 'racehout' gesneden is. Dat is echter nou net het punt waarop het dit seizoen nog even niet meezit voor de Australische coureur.

Ricciardo blijft achter

In de kwalificatie moet hij namelijk vaker zijn meerdere erkennen in teamgenoot Tsunoda en ook is de Japanner de enige die tot dusver punten heeft gescoord voor het team van Visa Cash App RB (ook bekend als VCARB of RB).

Ook in Japan was Tsunoda zaterdag de snellere RB-coureur, maar toch ziet Ricciardo enkele positieve punten van zijn sessie. "Vanuit mijn kant is er frustratie dat ik er net naast zat (de top tien, red.). Toen ik op het bord zag dat ik tiende was, wist ik dat er nog een hoop rijders een tijd neer moesten zetten," begint Ricciardo.

"Het was dus nipt, maar ook bemoedigend, omdat het, om wat voor reden dan ook, een erg lastige start van het seizoen is geweest voor mij," gaat Ricciardo verder.

Niet als excuus gebruiken

Ook kijkt Ricciardo naar de performance van zijn teamgenoot. "Yuki heeft erg goed gereden. Ik wil gisteren niet als excuus gebruiken om aan te geven waarom ik er een halve tiende naast zit. Het komt namelijk niet door gisteren, maar het maakte ons wel vandaag wel een stuk moeilijker," aldus Ricciardo.

In Australië scoorde Tsunoda zes punten voor het team van Visa Cash App RB. Gelijk sprong het team uit Faenza naar de zesde stek in het constructeurskampioenschap. Dat is ook de plek waar de Red Bull-top haar B-team graag wil zien, aan de kop van de subtop.

Win 100x je inzet: bij een winstmarge van 10 seconden of meer! (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties