Fernando Alonso pakt de zege in Spanje

Bij de start kwam iedereen goed weg, vooral de Renaults schoten letterlijk weg uit de startblokken. Fisichella kon mooi aansluiten bij Alonso en kon op die manier Michael Schumacher op afstand houden. Ook vandaag speelde evenals vorige race op de
Nürnburgring de strategie een belangrijke rol. In de Duitse Eiffel was het de Duitser
die zijn thuisrace op zijn naam schreef.
[photo1]
Vandaag in Barcelona waren de rollen echter precies omgedraaid. Fernando Alonso won zijn thuisrace. Overigens was dit voor het eerst in de geschiedenis van de Formule1 dat een Spanjaard de GP van Spanje wist te winnen. Na 16 ronden kwam de jonge Spanjaard binnen voor zijn eerste bezoek aan de pits. Toen hij weer de baan op kwam lag hij 4e. Nadat Schumacher een soort gelijke poging deed zoals in Duitsland, door een paar ronden langer door te rijden de pit in kwam won de Duitser er dit keer niets mee. De tweede pitstopreeks verliep evenals de eerste, en daardoor kon Alonso vrij simpel en onbedreigd naar zijn eerste thuiszege rijden.

Landgenoot Albers had het een stuk moeilijker dan de mannen aan de kop, bij de start viel de Nederlandse coureur al terug naar de laatste positie. Hij maakte echter ook nog een foutje in de laatste bocht waardoor een deel van de voorvleugel afbrak en hierdoor de pit in moest komen voor een nieuwe neus. Dit bleef niet bij zijn enige ongeplande pitstop. Albers kwam daarna nog twee keer naar binnen wegens een probleem met diezelfde vleugel. Het team kon het probleem echter niet oplossen en verloor op die manier kostbare seconden. Elf ronden later was de race voor Albers helemaal voorbij. De auto had teveel last van vibraties en besloot maar zijn Midland in zijn pitbox te parkeren.

Wat betreft het aantal uitvallers was Albers gelukkig niet de enige. Juan Pablo Montoya spinde in de eerste chicane en bleef steken met zijn bodemplaat achter de hoge curbstones. Scott Speed en Ralf Schumacher moesten ook voortijdig de strijd staken. Ralf reed in de beginfase heel hard op de rechterachterband van teamgenoot Trulli en moest daardoor al een keer extra naar de pits voor een nieuwe neus. Even later viel hij uit.

Uitslag van de race

01 F. Alonso – Renault 1:26:21.759
02 M. Schumacher – Ferrari + 18.502
03 G. Fisichella – Renault + 23.951
04 F. Massa – Ferrari + 29.859
05 K. Räikkönen – McLaren + 56.875
06 J. Button – Honda + 58.347
07 R. Barrichello – Honda + 1 ronden
08 N. Heidfeld – BMW + 1 ronden
09 M. Webber – Williams + 1 ronden
10 J. Trulli – Toyota + 1 ronden
11 N. Rosberg – Williams + 1 ronden
12 J. Villeneuve – BMW + 1 ronden
13 C. Klien – Red Bull + 1 ronden
14 D. Coulthard – Red Bull + 1 ronden
15 V. Liuzzi – Scuderia Toro Rosso + 1 ronden
16 T. Monteiro – Midland F1 + 3 ronden
17 T. Sato – Super Aguri + 4 ronden
Niet gefinisht
18 C. Albers – Midland F1
19 S. Speed – Scuderia Toro Rosso
20 R. Schumacher – Toyota
21 JP. Montoya – McLaren
22 F. Montagny – Super Aguri

Tein Eizema
F1News.nl

Loading