Fernando Alonso tekent bij McLaren

[photo1]McLaren Mercedes heeft vandaag tot ieders grote verbazing bekend gemaakt dat Fernando Alonso in 2007 voor het team zal uitkomen. Wie van twee huidige McLaren coureurs, Juan Pablo Montoya en Kimi Raikkonen, het team aan het eind van het jaar moet verlaten is nog niet bekend gemaakt.

Ron Dennis laat in een persbericht weten uitermate blij te zijn dat hij de regerend wereldkampioen heeft vast weten te leggen.
“Ik denk dat we nu nog sterker worden, ik heb altijd gezegd dat je alleen met de beste mensen succes kunt behalen. Dit jaar richten we ons nog helemaal op Kimi Raikkonen en Juan Pablo Montoya. We zullen later besluiten met wie we in 2007 doorgaan. De missie voor 2006 is duidelijk, wereldkampioen worden. Wie weet hebben we in 2007 dan wel twee kampioenen in ons team.”

Fernando Alonso is ook vol lof over zijn nieuwe werkgever.
“Natuurlijk is het jammer dat ik Renault ga verlaten maar soms krijg je kansen die je moet pakken. Deel uit maken van McLaren is een droom van elke coureur. Ik verheug me nu al op 2007 maar ga me nu eerst concentreren op het verdedigen van de wereldtitel.”

Binnen een week komt McLaren met opzienbarend nieuws. Vorige week maakte het team nog bekend dat het een van grootste sponsoren van Ferrari, Vodafone, vanaf volgend seizoen de hoofdsponsor van McLaren zal worden.

Vorig jaar legde McLaren Juan Pablo Montoya ook al erg vroeg in het seizoen vast. De Colombiaan werd laten in het seizoen bij Williams benadeeld omdat hij naar McLaren zou vertrekken. Williams betrok Montoya niet meer bij de ontwikkeling van de auto en liet de Colombiaan nauwelijks testen. Williams moest wel anders zou Montoya alle kennis meenemen naar McLaren. Renault dat haar wereldkampioen ziet vetrekken ziet nu met dezelfde situatie in haar buik.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading