Fernando Alonso voor drie jaar naar Ferrari

Ferrari heeft vandaag bekend gemaakt dat Fernando Alonso de komende drie jaar voor Ferrari rijdt. Alonso wordt de teamgenoot van Felipe Massa, Kimi Raikkonen zal het team aan het einde van dit jaar verlaten.

“Ik ben heel trots bekend te maken dan tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso ons team zal komen versterken”, aldus Stefano Domenicali. “Natuurlijk wil ik Kimi bedanken voor alles wat hij voor ons gedaan heeft. Hij won het wereldkampioenschap in zijn eerste jaar met ons, zijn contributie in het constructeurskampioenschap van 2007 en 2008 was ook groot. Ondanks een wat moeilijkere periode heeft hij zijn talent laten zien door dit jaar bijvoorbeeld op Spa-Francorchamps te winnen. Ik ben er zeker van dat de laatste drie races ook nog mooie dingen zien”

Kimi Raikkonen zal zeer waarschijnlijk naar McLaren vertrekken, de Fin strijkt extra miljoenen op nu de Scuderia zijn contract heeft afgekocht.
“Ik vind het jammer dat ik het team een jaar eerder dan gepland ga verlaten. Het is jammer een team te verlaten waarvoor je 3 jaar hebt gereden en veel races hebt gewonnen. Samen hebben we in deze periode 50% van de wereldkampioenschappen gewonnen, ik won zelf de wereldtitel in 2007. Dat is iets wat al heel mijn loopbaan mijn doel was. Ik voelde me hier altijd thuis en zal mooie herinneringen bewaren aan het team.”

De plek van Fernando Alonso bij Renault F1 zal waarschijnlijk worden ingenomen door BMW Sauber – piloot Robert Kubica. De verwachting is dat de rijdersmarkt voor volgend jaar door de bekendmaking van Ferrari nu in een stroomversnelling komt.

(PG)