Ferrari dreigt met vertrek

Ferrari zal volgend jaar niet deelnemen aan het kampioenschap als de budgetbeperking van volgend jaar niet wordt aangepast. Het Italiaanse team vergaderde vandaag over de toekomst van de Formule 1 en kwam met dit besluit als uitkomst. Het Italiaanse team weigert deel te nemen aan een kampioenschap dat uit twee reglementen bestaat en wil een sport met dezelfde regels voor alle teams.

Het budgetplafond stelt teams in staat te kiezen voor een gereguleerd teambudget, met meer technische vrijheid als privilege. Dat ziet Ferrari niet zitten.

“Dezelfde regels voor alle teams, stabiliteit in de regels, voortgang van de FOTA’s pogingen om de kosten te reduceren en een goed bestuur voor de Formule 1 zijn de prioriteiten voor de toekomst.” liet Ferrari in een persmededeling weten. “Als aan deze voorwaarden niet wordt voldaan en als de reglementen voor 2010 niet meer veranderen, dan is Ferrari niet van plan om haar wagens in te schrijven voor het Formule 1 Wereldkampioenschap 2010.”

Op 29 mei sluit de inschrijving voor volgend seizoen. Toyota en de beide Red Bull-teams hebben ook al aangegeven dat zij zich niet zullen inschrijven als de regels niet veranderen. De verwachting is dat de rest van de fabrikanten ook volgen en voorlopig alleen BrawnGP, Williams en Force India zich zullen inschrijven onder de huidige reglementen.