Ferrari en Yamaha naar Marlboro Masters

[photo1]Voor het derde achtereenvolgende jaar is de organisatie van de Marlboro Masters er in geslaagd de Scuderia Ferrari Marlboro te strikken voor een bloedstollende show op het Circuit Park Zandvoort.

Testrijders Luca Badoer en Luciano Burti vertonen op 10 en 11 augustus hun kunsten op het duinencircuit als onderdeel van een spectaculair demonstratieprogramma. Zij krijgen gezelschap van het Marlboro Yamaha Team, die dit jaar voor het eerst met de indrukwekkende nieuwe viertaktmotoren in Zandvoort zal aantreden. Bovendien is er opnieuw een demonstratie met de indrukwekkende bolides uit de DTM, de Deutsche Tourenwagen Masters, dat op 29 september aanstaande te gast is op Zandvoort.

De testcoureurs van Ferrari komen in actie met de Ferrari F1-2001, de auto waarmee Michael Schumacher vorig jaar de wereldtitel won. Luca Badoer was vorig jaar één van de smaakmakers van het evenement; dit jaar deelt hij zijn taak met de nieuwe testcoureur Luciano Burti. Vrijwel net zo indrukwekkend als de scharlaken bolide uit Maranello zijn de rode Yamaha YZR M1 motoren van Carlos Checa en Max Biaggi van het Marlboro Yamaha Team, dat dit seizoen hoge ogen gooit in de nieuwe Moto GP klasse. De toeschouwers kunnen dit jaar genieten van de nieuwe viertaktmotoren met een bloedstollende geluid. De Marlboro demonstraties staan gepland op zaterdag 10 augustus om 13.55 uur en op zondag 11 augustus om 15.40 uur.

Op zondag 11 augustus geven DTM-coureurs Patrick Huisman en Yves Olivier een demonstratie met respectievelijk hun Mercedes-Benz CLK-DTM en Opel Astra V8 Coupé. Het demonstratieprogramma van de twaalfde editie van de Marlboro Masters wordt aangevuld met een optreden van motorlegende Randy Mamola, die met zijn Yamaha tweezitter een aantal passagiers zal meenemen voor een bloedstollende rit over de duinenpiste. Primeur is dit jaar de inzet van de Vodafone tweezits Formule 3 auto, technisch identiek aan de auto’s die tijdens de Marlboro Masters of Formula 3 aan de start komen.

Toegangskaarten voor de Marlboro Masters zijn te bestellen via de 850 verkooppunten van TicketBox (kijk op www.ticketbox.nl of bel 0900-9393 (45 Eurocent p/m) voor adressen). Kaarten voor het buitenterrein kosten € 16,- in de voorverkoop en € 18,- tijdens het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. De kaarten zijn geldig voor zowel zaterdag 10 augustus als zondag 11 augustus. Voor de overdekte hoofdtribune geldt een toeslag van € 25,- op zaterdag en € 35,- op zondag. Een gecombineerde tribunekaart voor zaterdag en zondag kost € 55,-.

Loading