Ferrari mogelijk illegaal

[photo1]De Ferrari waarmee Kimi Raikkonen en Felipe Massa in Australië mee in actie kwamen is mogelijk illegaal. Rivaliserende Formule 1 teams hebben de FIA gevraagd de bodemplaats van de Scuderia nader te onderzoeken. Ferrari zou haar bodemplaats tijdens het rijden enkele millimeters kunnen laten zakken, hierdoor zou de wegligging verbeterd worden.

McLaren teambaas Ron Dennis reageerde op de website SpeedTV:
“Tijdens de eerste race heb je altijd veel nieuwe zaken waarvan niet meteen helemaal duidelijk is of het wel legaal is. Natuurlijk kijken wij naar andere teams en zien wij ook zaken waarvan wij niet zeker weten of hun interpretatie van de regels wel de juiste is.”

“Op dit moment krijgen die teams het voordeel van de twijfel. Maar nader onderzoek volgt, er zijn namelijk altijd enkele oplossingen die illegaal zijn.”

Ron Dennis neemt de bodemplaats van de Ferrari F2007 niet in zijn mond, toch lijkt hij hierop te duiden. De bodemplaat van de Ferrari werd in Melbourne al nauw geïnspecteerd.

Bij Ferrari wil men niet veel over de geruchten kwijt.
“Als wij winnen hoor je altijd hetzelfde liedje”, aldus een woordvoerder van Ferrari. “Meteen wordt er getwijfeld aan de legaliteit van onze auto. Bij twijfels of klachten moet men zich bij de FIA melden.”

De kwestie wordt ongetwijfeld vervolgd. Wij houden je op de hoogte!

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading