Ferrari presenteert F2005

[photo1]Ferrari heeft vandaag in Italië de nieuwe Ferrari Formule 1 bolide voor 2005 gepresenteert. Ferrari dat sinds 1999 de constructeurstitel won en afgelopen vijf jaar de wereldtitel met Michael Schumacher pakte hoopt met deze bolide de zesde wereldtitel op rij te behalen.

De nieuwe Ferrari F2005 zullen we op 8 mei tijdens de Grand-Prix van Spanje in actie zien. Voor die tijd zal de auto worden getest om hem nog verder te verbeteren. De eerste Grand-Prix zal Ferrari met een doorontwikkelde Ferrari F2004 aanvangen.

[photo2]Aan de buitenkant is zichtbaar dat de bolide vooral aerodynamisch is veranderd. De neus is nu veel breder. Daarnaast heeft Ferrari als enige team aan de voorvleugel een klein extra vleugeltje gemonteerd, hiermee lijken de Italianen een maas in de nieuwe Formule 1 regelgeving te hebben gevonden.

[photo3]Daarnaast is de achtervleugel aangepast aan de nieuwe reglementen. De side-pods zijn opnieuw smaller geworden en de barge-boards achter de voorvleugel zijn fors groter geworden. Op motorisch gebieden is de levensduur van de motor verlengd om aan de nieuwe reglementen te voldoen. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Ferrari krachtbron opnieuw één van de sterkste motoren van de Formule 1 zal zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading