Ferrari wijt slechte start aan regels

Ferrari is vanaf begin van het seizoen niet lekker bezig, het Italiaanse team zegt nu dat het te wijten is aan de nieuwe regelgeving met name door de onzekerheid van de dubbeldeks diffuser.

Ferrari president Luca di Montezemolo blijft ervan overtuigt dat de ‘grijze’ regelgeving, met betrekking tot de nieuwe dubbeldeks diffuser de oorzaak is waarom voormalige wereld kampioenen zoals zijn eigen team, maar ook McLaren en Renault de grootste moeite hebben dit jaar.

“Wij hebben in de laatste 10 jaren acht titels weten te winnen. Nu heeft Stefano Domenicali en het team, samen met sommige andere teams, niet bij machten om het kampioenschap te winnen.” Dat zei di Montezemolo tijdens een bezoek aan de 24 uur van Le Mans.

Verder zei di Montezemolo dat het ook niet slecht is om als teams niet altijd vooraan mee te doen, zo krijg je weer ‘honger’. Zo kom je er weer achter wanneer je moeten eten. Als je altijd maar eet vooraan dan kan je dit gevoel kwijt raken.

Ook vond de president van Ferrari “Het verbazingwekkend dat de teams die de laatste 3 jaar het wereld kampioenschap hebben gewonnen – Ferrari, McLaren en Renault – de zelfde interpretatie van de regels hadden. Dus het kon twee redenen hebben: ieder van ons werd volledig dronken, of de regels zijn niet duidelijk. Ik heb het antwoord, want we zijn zeker niet dronken geweest, Maar toch.”