FIA schorst Renault voor Valencia

Renault mag niet deelnemen aan de Europese Grand Prix in Valencia. Dat hebben de stewards vanavond beslist. Dat alles heeft te maken met het losse wiel waarmee Fernando Alonso op pad werd gestuurd.

De beslissing komt er na twee incidenten waar een rijder een los onderdeel tegen het hoofd kreeg. Henry Surtees in Brands Hatch vorige week, en Felipe Massa gisteren.
De verklaring van de stewards:

“Renault wist dat er een probleem was met één van de onderdelen die het wiel van wagen nummer 7 moesten vasthouden. Dit moest voor hen ook een aanwijzing dat het wiel niet goed was vastgezet.”

“Renault was hiervan op de hoogte en probeerde niet om de wagen tegen te houden zodat deze de pitlane niet zou verlaten. Het liet ook na de rijder te informeren over het probleem, of om hem instructies te geven over hoe hij moest handelen. Nochtans had de rijder het team verteld dat hij dacht dat hij met een lekke band rondreed.”

“De handelingen van het team hebben de veiligheid in het gedrang gebracht. Het team heeft artikels 3.2 en 23.1.i overtreden door een wagen uit de pits te laten vertrekken terwijl dat niet veilig was.”

Renault gaat in beroep tegen de straf.

Loading