FIA waarschuwt bandenfabrikanten | Update

De FIA heeft een waarschuwing verzonden naar Bridgestone en Michelin. De FIA attendeert beide fabrikanten erop dat het loopvlak van een band niet breder mag dan zijn dan 270 mm.

Na de Grand-Prix van Hongarije is menigeen ervan overtuigd dat de banden van Michelin onder hoge snelheid vervormen, het loopvlak zou breder worden waardoor de band meer grip zou hebben. De FIA heeft hier ook lucht van gekregen en waarschuwt de bandenfabrikanten dat men bij overtreding van deze regel streng op zal treden.

Het probleem van de FIA is echter dat men de banden alleen kan meten als de bolides in pits staan. Onder hoge snelheid kan de FIA de banden immers niet controleren, voor de FIA is het dus zeer moeilijk te bewijzen dat de banden daadwerkelijk vervormen.

De technische commissie van de FIA zal tijdens de Formule 1 testsessie op Monza en de Grand-Prix van Italië streng op de naleving van de regels toezien. Een ding is zeker, met het eind van het wereldkampioenschap in zicht draait de bandenoorlog momenteel op volle toeren.

Update
Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de FIA de banden niet voor de race gaat controleren maar na de race. Voor de Michelin teams zou dit grote gevolgen kunnen hebben. Michelin zal spoedig met een reactie komen.