Fisichella verzekerd zich van stoeltje Renault

Giancarlo Fisichella zal ook volgend jaar uitkomen voor het team van Renault. Het contract van de Italiaan zou aan het einde van dit seizoen aflopen, maar deze werd dus met een jaar verlengd. Dit zal het derde achtereenvolgende jaar worden voor Fisichella bij Renault.

“Het was voor mij erg belangrijk om zo snel mogelijk te weten hoe het met mijn toekomst zat. Ik ben heel blij dat ik het komende seizoen bij Renault mag blijven, en om de kans te krijgen om te laten zien waar wij de afgelopen twee jaar mee bezig zijn geweest.” aldus Fisichella.

“Wij zijn blij om ook het komende seizoen met Giancarlo verder te gaan. Hij heeft een belangrijk deel bijgedragen aan het succes van afgelopen jaar. Het is voor Renault van groot belang om volgend jaar continuïteit in het team te houden. Giancarlo past perfect in het team en heeft al twee jaar ervaring met ons. We zullen volgend seizoen ambitieuze doelen stellen en Giancarlo is in staat om die doelen te realiseren,” aldus teambaas Flavio Briatore.

Met het vertrek van Fernando Alonso naar het team van McLaren in 2007, is Renault nog op zoek naar een tweede rijder. Giancarlo Fisichella liet eerder deze week al in de media doorschemeren dat het een Finse rijder wordt. Als er een Finse rijder naast Fisichella in het team zal komen, heeft de testrijder Heikki Kovalainen de beste papieren hebben. De naam van Kimi Raikkonen circuleert ook rond in de geruchtenmolen.

We houden je op de hoogte!

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading