“Focus Lotus naar 2011” – Mike Gascoyne

De technisch directeur van Lotus, Mike Gascoyne, heeft laten weten dat hij zich vanaf nu op 2011 gaat richten. Gascoyne wil in 2011 definitief de aansluiting vinden met de rest van het Formule 1 – veld.

Tijdens de Spaanse Grand-Prix introduceerde Lotus een aerodynamische update die al voor flinke progressie zorgde. Volgens Gascoyne zal er in Silverstone nog een update zijn waarna het team zich definitief op 2011 gaat richten.

“We kunnen nog genoeg verbeteren aan de huidige auto”, alds Gascoyne. “De vraag is of dat verstandig is. We willen 10e in het constructeurskampioenschap worden, de vraag is of de 8e of 9e worden als we de auto blijven ontwikkelen? Ik denk eerlijk gezegd van niet.”

“We kunnen ons beter richten op 2011, met de reglementswijzigingen in zicht. We willen dan echt iemand gaan verrassen. Een eerste model van de auto voor 2011 zal later deze maand al in de windtunnel getest worden.”

“We kunnen nog veel winnen op het gebied van aerodynamica en met het gewicht van de auto. In Silverstone hebben we eindelijk een carbon-fibre wielophanging, dat gaat ons een grote gewichtsbesparing opleveren.”

(pg)